Osnovice za penzijsko osiguranje manje jedan posto

Bez autora
Oct 30 2012

Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje saopštio je da su od novembra osnovice osiguranja manje za jedan posto. Osnovice za samostalne uplate penzijskog osiguranja smanjene su zbog usklađivanja sa kretanjem zarada u prethodnom kvartalu. Građani mogu da se opredele za jednu od 13 osnovica osiguranja, nezavisno od stručne spreme koju imaju.Po Zakonu o doprinosima za obavezno socijalno osiguranje, najniža osnovica iznosi 35 posto prosečne republičke zarade iz prethodnog tromesečja, što je od novembra 20.022 dinara, a najviša pet prosečnih plata, odnosno 286.035 dinara.

Osnovice za penzijsko osiguranje manje jedan postoRepublički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje saopštio je da su od novembra osnovice osiguranja manje za jedan posto.

Kako se navodi u saopštenju, osnovice za samostalne uplate penzijskog osiguranja smanjene su zbog usklađivanja sa kretanjem zarada u prethodnom kvartalu.

Građani mogu da se opredele za jednu od 13 osnovica osiguranja, nezavisno od stručne spreme koju imaju.

Po Zakonu o doprinosima za obavezno socijalno osiguranje, najniža osnovica iznosi 35 posto prosečne republičke zarade iz prethodnog tromesečja, što je od novembra 20.022 dinara, a najviša pet prosečnih plata, odnosno 286.035 dinara.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik